Beursprogramma

Expand All +
 • Dag 1

  27 november 2019

 • 14:00 - 15:00
  Dit is een besloten evenement voor studenten.
  Kennistheater

 • 14:30 - 15:30
  ‘Welzijn voor alles en iedereen’ als SDG 1? Beschikbaarheid en toegang tot gezonde biologische voeding voor iedereen als SDG 2 in plaats van ‘No hunger’? Wat zie jij als motiverende en inspirerende benamingen? Wat creëert bij jou motivatie en een positieve stroom van nieuwe ideeën om bij te dragen aan een duurzame wereld? In de workshop ‘Vorm je eigen visie op de SDG’s’ inspireer ik je graag om breed te denken en de SDG’s met een eigen frisse blik te bekijken. Met diverse voorbeelden en invalshoeken kijken we naar de mogelijkheden die we kunnen zien en invullen. En geef ik je een handvat mee om dit door te vertalen naar jouw bijdrage aan een duurzame wereld. Vanuit jezelf en vanuit jouw organisatie. Zodat je hier concreet mee aan de slag kunt.
  Kennisdome

 • 15:00 - 15:30
  Deze workshop wordt aangeboden voor ondernemers die zich oriënteren op het thema bedrijfsopvolging. De meeste ondernemers maken een Bedrijfsopvolgingsproces maar één keer mee in hun leven. Dat betekent dat zij de ervaring missen om alle facetten van dit traject te kunnen overzien, te beheersen en tot een goed einde kunnen brengen. Door dieper in te gaan op waarde, financierbaarheid en tijdige voorbereiding kunnen koper en verkoper voordeel halen. Ook de steeds veranderde regelgeving is hierbij aan de orde (o.a. personeel, milieu, pensioen, grondstoffen, octrooien etc.). Het aan- en verkooptraject wordt in een doorloopschema gepresenteerd in de presentatieruimte en in samenspraak met de deelnemers aan de workshop ‘tot leven’ gebracht. Dat geeft de maximale ruimte om in korte tijd de deelnemers te interesseren voor een vervolgcontact met zijn/haar specifieke vragen en/of belangstelling.
  Kennistheater

 • 15:30 - 16:30
  John de Wolf is gastspreker voor de gemeente Oosterhout tijdens de Businessdagen West Brabant. John de Wolf is oud profvoetballer en sinds 2017 ambassadeur aanpak ouderenwerkloosheid 50 plus bij de ANBO (bond voor ouderen). Organisaties en bedrijven streven ernaar steeds meer te verjongen in hun werknemersbestand, terwijl onze samenleving juist steeds meer vergrijsd. Veelal is er weinig aandacht voor de grote kracht van werknemers boven de 50 jaar en zijn er tal van vooroordelen. John de Wolf zoomt in op de onderscheidende en waardevolle kwaliteiten van 50plussers. Voor de aanwezigen op de businessdagen, veelal uit het bedrijfsleven, zal deze visie op leeftijd en werken vaak nog onbekend zijn wat hopelijk nieuwe inzichten oplevert.
  Kennistheater

 • 15:45 - 17:00
  Circulariteit inbedden en verspilling voorkomen dat is waar SDG 12 overgaat. Door vooraf na te denken over in te kopen producten en diensten, de eigen organisatie op orde te krijgen en ketens inzichtelijk en meetbaar te maken is het mogelijk om een enorme positieve impact te creëren op SDG12. In deze sessie gaan we op een interactieve wijze hiermee met elkaar aan de slag om vervolgens ook na deze SDG Businessdagen samen de Alliantie SDG12 te vormen om van “denken naar doen” te gaan. Karin van IJsselmuide (Coördinator SDG 12) laat samen met Kelly Ruigrok (Nationaal Duurzaamheid Instituut) in deze sessie zien dat het gewoon kan, oftewel samen aan de slag!
  Seminar zaal boven

 • 16:00 - 17:00
  Deze seminar wordt aangeboden door Avans hogeschool Breda.
  Kennisdome

 • 16:30 - 19:00
  Dit is een besloten evenement van de Gemeente Breda.
  Seminar zaal boven

 • 16:30 - 18:00
  "Waardecreatie is niet moeilijk" Wij geven u inzicht op welke wijze u de waarde van een onderneming (aanzienlijk) kunt verhogen. Hiervan tijdig een aandachtspunt maken is tevens een goede voorbereiding op de eventuele bedrijfsoverdracht. De “value drivers” identificeren, dat is de kunst. Met tips en anekdotes nemen wij u mee in het proces. Daarnaast gaan wij in op belangrijke punten voor de periode na een bedrijfsovername. De post-closing periode is een vaak onderschat onderwerp. Immers, alle aandacht gaat in eerste instantie uit naar een zo goed mogelijke deal te kunnen sluiten. Maar wat daarna? Ook deze keer doen we dat weer tijdens de Businessdagen West-Brabant in Breepark. En zoals altijd: "van de specialist, voor de praktijk".
  Kennistheater

 • 17:00 - 18:00
  Deze workshop/presentatie word je aangeboden door Manifesto, business coaching & personal accountants. Ondernemers mogen bij ons weer dromen en zich afvragen waarom ze ondernemen en op basis van welke persoonlijke waarden ze dat doen. Hoe mooi is het om je dromen en waarden weer als kompas te hebben en ze te laten uitkomen? Laat je verwonderen door overeenkomsten die je daarbij zult vinden met collega-ondernemers. Tijdens deze sessie geven we een inkijk in hoe wij dat kompas inzichtelijk maken en gebruiken bij de duurzame verbetering van je bedrijfsstatus, sociale relevantie en maatschappelijke impact. Manifesto is tevens aanwezig op de beursvloer (D1), we ontmoeten je graag in onze huiskamer.
  Kennisdome

 • 18:00 - 18:30
  Frenk&FRIEND is een combinatie van zanger-entertainer Frenk4you met Marcel Theuns, een allround musicus op toetsen en zang. Zei spelen een zeer gevarieerd repertoire van easy listening, swing, jazz, 60/70, ballads, tot gezellige meezingers en veelal meerstemmig.
  Hoofdpodium

 • 18:30 - 21:00
  Groei-Ondernemers Challenge Award belooft een van de meeste inspirerende business-events van het jaar in Breda te worden. Het programma is als volgt: van 18:30 uur - 19:00 uur is de inloop. Van 19:00 uur - 21:00 uur begint het programma. In het programma komen de volgende sprekers en uitreikingen aan bod: Special Guest: Network King Charles Ruffolo, uitreiking "Business Community Breda" awards, "Super Pitch Fight" tussen 2 innovatieve Bredase Groei-Ondernemers en een Interview met de Bredase super groeier Jurgen van Keulen. Van 20:00 - 21:00 uur zal de Groei-Ondernemers Award 2019 uitgereikt worden door wethouder Boaz Adank. Ben je een ondernemer met groei-ambitie? Dan mag je dit event niet missen. Meld je dan snel aan. Want vol is vol!
  Kennistheater

 • 21:00 - 22:00
  Afsluitende netwerkborrel voor de exposanten die hebben deelgenomen aan de Businessdagen West-Brabant. Deze borrel is dus uitsluitend toegankelijk voor exposanten van de Businessdagen West-Brabant.
  Hoofdpodium

 • Dag 2

  28 november 2019

 • 13:00 - 14:00
  Dit is een besloten evenement, aangeboden door DEBA Bedrijfswagens BV gericht op kinderen uit de omgeving.
  Kennistheater

 • 13:00 - 15:00
  Dit is een besloten evenement, georganiseerd door AirQon.
  Seminar zaal boven

 • 14:00 - 15:00
  Herken je dit: je zit in een meeting, maar je energie is op. Stiekem zijn je gedachten allang afgedwaald: ‘Wat ga ik vanavond eten?’ ‘Heb ik dat mailtje nog verstuurd?’ Zeljka Simic komt alles vertellen over hoe je een energieke werkdag kan hebben. Ze komt verschillende tips en tricks geven die je zelf de volgende dag al kan toepassen.
  Kennistheater

 • 14:00 - 15:00
  Dit is een besloten evenement voor studenten.
  Kennisdome

 • 15:00 - 16:00
  In een paar seconden tijd heeft iemand een eerste indruk van jou gekregen. Een eerste indruk blijkt moeilijk te veranderen te zijn. Het is dus van groot belang om te zorgen dat je in een korte tijdspanne een krachtige indruk achter laat. Stel; je wordt op een beurs aan iemand voorgesteld. Hij steekt zijn hand naar je uit. Je bent je ineens heel bewust van het feit dat je graag een goeie eerste indruk wil maken. Er volgt een handdruk, een blikwisseling, een ‘hallo’, en de eerste indruk is gebeurd. De man tegenover je heeft een oordeel gevormd, over jou. In dat eerste oordeel, in de eerste paar seconden, zit alles wat je moet weten van een ander. Of wat een ander van jou moet weten. Een oordeel, een inschatting of een keuze. Gelukkig is een eerste indruk te beïnvloeden, en dat is precies waar we tijdens de workshop mee aan de slag gaan. Tijdens deze workshop ‘Beïnvloed je eerste indruk: leer je de wetenschap over hoe een eerste indruk wordt gevormd, leer hoe non-verbale communicatie iets over jou communiceert naar de ander, krijg je inzicht in de do’s en don’ts van non-verbale communicatie en krijg je handige tips om je eerste indruk binnen 5 minuten positief te beïnvloeden
  Kennistheater

 • 16:00 - 17:00
  Emotionele Intelligentie op de werkvloer is een ‘hot topic’. Het voorspelt binnen organisaties, meer dan IQ, wie het meest waarschijnlijk tot de uitblinkers gaat behoren en wie er het meest vatbaar is om te ontsporen. Misschien heb je het al gemerkt; de regels voor werk veranderen. We worden beoordeeld volgens een nieuwe maatstaf: je emotionele intelligentie. Het gaat er niet meer alleen om hoe slim je bent, maar ook over hoe goed je met jezelf en anderen omgaat. De nieuwe maatstaf richt zich op persoonlijke kwaliteiten als initiatief nemen, aanpassingsvermogen, overtuigingskracht en empathie. Gelukkig is Emotionele Intelligentie te ontwikkelen; je kunt er in de loop van je leven vaardiger in worden. En dat is precies waar we in de workshop mee aan de slag gaan. Tijdens deze workshop ‘Vergroot je Emotionele Intelligentie’: leer je wat Emotionele Intelligentie betekent (en welke misvattingen er zijn), leer je waarom Emotionele Intelligentie zo belangrijk is voor jouw organisatie, jezelf en je medewerkers, krijg je inzicht in jouw Emotionele Intelligentie en krijg je alvast een paar handige tools om je Emotionele Intelligentie te vergroten.
  Kennistheater

 • 16:00 - 17:00
  Deze seminar wordt aangeboden door Avans hogeschool Breda.
  Kennisdome

 • 17:00 - 18:00
  De eerste stappen naar jouw online marketing strategie. Hierbij leer je online tools die je direct kunt gebruiken en toepassen om zo je business te laten groeien.
  Kennistheater

 • 17:00 - 18:00
  Deze workshop/presentatie word je aangeboden door Manifesto, business coaching & personal accountants. Ondernemers mogen bij ons weer dromen en zich afvragen waarom ze ondernemen en op basis van welke persoonlijke waarden ze dat doen. Hoe mooi is het om je dromen en waarden weer als kompas te hebben en ze te laten uitkomen? Laat je verwonderen door overeenkomsten die je daarbij zult vinden met collega-ondernemers. Tijdens deze sessie geven we een inkijk in hoe wij dat kompas inzichtelijk maken en gebruiken bij de duurzame verbetering van je bedrijfsstatus, sociale relevantie en maatschappelijke impact. Manifesto is tevens aanwezig op de beursvloer (D1), we ontmoeten je graag in onze huiskamer.
  Kennisdome

 • 17:30 - 18:00
  Frenk&FRIEND is een combinatie van zanger-entertainer Frenk4you met Marcel Theuns, een allround musicus op toetsen en zang. Zei spelen een zeer gevarieerd repertoire van easy listening, swing, jazz, 60/70, ballads, tot gezellige meezingers en veelal meerstemmig.
  Hoofdpodium

 • 18:00 - 19:00
  Tijdens deze beurs kunt u, naast direct contact met andere ondernemers: Informatie ontvangen hoe u aan personeel kunt komen. Dit kan door deel te nemen aan het landelijke project Perspectief op Werk, dat in West-Brabant uitgevoerd wordt onder de naam Participeren Loont. Inmiddels doen 52 bedrijven mee en is er nog plaats voor 28 bedrijven. Als werkgever ontvangt u dienstverlening ter waarde van 5000 euro. Ook kunt u de officiële uitreiking bijwonen van eerste mbo-praktijkverklaringen door de wethouders Boaz Adank en Mirjam Haagh van de gemeente Breda. De mbo-praktijkverklaring is een nieuwe vorm van opleiden en certificeren, door de werkgever en kosteloos voor deelnemers van Participeren Loont. Deze seminar wordt u aangeboden door: ParticiperenLoont, VNO NCW Brabant Zeeland en Gemeente Breda Voor meer informatie: info@mbo-praktijkverklaring.nl of info@participerenloont.nl
  Hoofdpodium

 • 19:30 - 21:00
  Netwerkclub Stee Connects invites Kristof Cuppens; Commercial Director Straight-Line Leadership International. Kristof Cuppens is meer dan tien jaar actief in de wereld van coaching en consultancy. Als één van de eerste Straight-Line Coaches van Europa, is hij ongekend betrokken bij het helpen van ondernemers in het MKB. Kristof Cuppens is een absolute uitzondering op de regel in de manier waarop hij ondernemers ondersteunt en assisteert in het zijn van wie ze als leider moeten zijn, om te kunnen doen wat ze moeten doen en om te krijgen wat ze het liefst willen. Het onderwerp van deze seminar is: Waarom winnaars winnen? En dat effectief weten over te dragen op anderen. De belofte: Na het volgen van deze sessie heb je de tools om een radicale impact te maken op je persoonlijke- en zakelijke eindresultaten. Je zult in staat zijn effectief om te gaan met de redenen, de excuses en hoe de bullshit te stoppen. Meer info en aanmelden: https://www.stee-connects.nl/donderdag-28-november-2019
  Kennistheater